Return to site

”trei milioane de troglodiți!” Un fleac.

E scandal! Niște bigoți, mai nou li se zice arhaic, ”troglodiți” au îndrăznit să se exprime democratic și civilizat, semnând pentru o inițiativă cetățenească de revizuire a constituției, conform dreptului lor. Legea specifică un prag mult sub nivelul celui atins de Coaliția pentru Familie. În România cetățenii pot avea inițiative legislative. Inclusiv de revizuire a constituției. Nu e ușor, dar se poate. Legea prevede un minimum de 500.000 semnatari, distribuiți geografic astfel încât să fie împiedicate inițiativele regionale de revizuie a Constituției.

Sar în sus corecții politic, care în numele toleranței și drepturilor omului, degrabă ar limita dreptul celor cu alte convingeri decât ale lor să își exercite drepturile civile și politice în România. 

”Soțietatea civilă” sunt ei și doar ei. Noi nu. Noi suntem niște troglodiți.

Denunță scandalizați un pericol iminent pentru drepturile minorităților, punând în cârca celor care au semnat următarea retorică:"Tu, minoritarule, ai dreptul să exişti doar dacă vrem noi. Şi ai dreptul să iubeşti tot cu acordul majorității." (R. Exarhu)

Asta e lectura lor vis-a-vis de demersul Coaliției pentru Familie. Ignoră cu desăvârșire faptul că inițiativa nu are nimic cu dreptul de a iubi, nici cu felul în care se identifică cei din comunitatea LGBT. Nu are de a face cu identitatea de gen și altele din categoria, decât în plan secund. E vorba simplu despre definiția căsătoriei. Și protejarea prin lege a definiției căsătoriei.

 Dar ce să priceapă finuții intelectuali progresiști care dau cu flit milioanelor de ”troglodiți”? 

Nimeni nu ridică piatra, nimeni nu incurajează, Doamne ferește!, lapidarea homosexualilor. Așa aleg ei să trăiască, fie. Însă felul în care racționează cei care sar în sus de indignare la inițiativa Coaliției pentru Familie nu face decât să confirme că aici nu e vorba de recunoașterea unei identități, ci de impunerea cu forța a unei noi normalități, după chipul și asemănarea celor care vor să le impună. A fi de altă părere te descalifică ca om, te invalidează ca intelectual, te transformă direct în ”troglodit”.

Am semnat, deci sunt troglodit ;) Dar e dreptul meu să fiu așa, nu? Cum e și dreptul lor să ne ofenseze. Ca unul care dezavuează corectitudinea politică, nu le-aș lua niciodată dreptul de-a mă jigni. Ar însemna să îi las să ne țină palma peste gură, să nu mai ai voie să spui ce gândești de teama de a nu ofensa. Ar fi raiul pe pământ, zic unii, un loc în care nimeni nu poate suferi ”microagresiuni”, nimeni nu poate fi judecat, nimeni nu poate fi contestat, pen'că fiecare ființă e unică.

Așa e: ești unic, la fel ca toți ceilalți, so, don't worry :)

Live and let live :) And it's your right to offend us, we don't have a problem with that.

Bine că nu există poliția gândirii. Cel puțin, nu încă...

Până una, alta, pentru mine, reprezentarea unei familii arată cam așa:

P.S. nu că e musai să fie copii, sau să fie mai mulți, dar familia începe cu un bărbat și o femeie. 

Dacă mă-ntrebați ce-i cu mâna din jurul familiei, pot să explic :)

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly